Mijn favorieten

Verkoop woning

U heeft de knoop doorgehakt: u gaat uw woning verkopen. En nu? Nu wilt u duidelijkheid over wat uw makelaar voor u gaat doen om de woning tegen een goede prijs te verkopen. Wij hebben daarom hieronder de stappen voor u op een rij gezet.
 

#1 Kennismaking

Bel, mail of whatsapp ons voor een kennismakingsgesprek. Wij komen vrijblijvend bij u langs, maken kennis en bekijken uw woning. We nemen de tijd om te horen hoe u tegen de verkoop van uw woning aankijkt en wat uw wensen zijn.

 

#2 Verkoopplan

Vervolgens zetten we alle feiten en cijfers op een rij. Wat is de verwachte opbrengst, wat is voor deze woning de juiste strategie qua prijs en timing, en wat doen vergelijkbare woningen op dit moment in de markt? Kortom: we onderzoeken en voeren berekeningen uit zodat we in een 2e gesprek een goed verkoopplan aan u kunnen voorleggen. We nemen dan uiteraard ook de kosten met u door.

 

#3 Voorbereiding presentatie woning

Bent u tevreden over het verkoopplan, dan leggen we de afspraken in een opdracht vast. U vult een vragenlijst in over uw eigen woning en geeft aan welke zaken u wilt achterlaten. We nemen die lijsten samen met u door.
Wij verzorgen ondertussen een professionele woningfotograaf en eventueel een interieurstylist. De fotograaf maakt foto’s, 360°-beelden, een video en, indien gewenst, zelfs een virtuele tour in 3D. Daarmee krijgen geïnteresseerden een goed beeld van wat ze kunnen verwachten.

 

#4 Presentatie woning

We presenteren uw woning op de woningmarkt met opvallende borden. Tegelijkertijd brengen we uw woning onder de aandacht van de woningzoekers die bij ons staan ingeschreven, nog voordat hij op Funda wordt geplaatst. Uiteraard verzorgen we ook een optimale online presentatie van uw woning. Dat doen we via onze website, Funda, Facebook en Instagram.

 

#5 Bezichtigen

De eerste aanvragen voor een bezichtiging komen binnen. We plannen afspraken en informeren u direct na elke bezichtiging hoe het ging. Hebben we na een week nog geen reactie van de kijkers? Dan bellen we ze na zodat we altijd weten of en waarom iemand wel of niet geïnteresseerd is.

 

#6 Onderhandeling en verkoop

Komt er een bod, dan voeren we namens u de onderhandelingsgesprekken met de aspirant-koper. Wanneer we overeenstemming hebben bereikt over de prijs en de voorwaarden sluiten we de verkoop, stellen we de koopakte op en zorgen we ervoor dat deze wordt getekend door beide partijen.

 

#7 Oplevering woning

Natuurlijk zijn we aanwezig bij de oplevering van de woning. We verzorgen de eindinspectie, noteren de meterstanden en gaan samen met u naar de notaris.

 

Verkoopstyling woning

Soms is het handig om iemand in te schakelen die met een frisse blik de verschillende ruimtes bekijkt en hier en daar wat aanpassingen doet. Een verkoopstyliste accentueert de pluspunten van uw woning door aandacht te schenken aan licht, ruimte en rust. Ze zorgt ervoor dat kijkers nergens ‘doorheen hoeven te kijken’ en dat het eerste gevoel dat zij bij uw woning krijgen helemaal goed is.